środa, 18 grudnia 2013

Drobno "ciachana" włoska sałatka caprese

Sałatkę caprese znamy chyba wszyscy. Mozzarella, pomidory, bazylia i oliwa - tyle wystarczy by zakochać się w wspaniałym smaku włoskiej kuchni :)
Moja wersja sałatki, poza formą podania nie różni się niczym od klasycznej caprese. Zapraszam do wypróbowania tego prostego przepisu.

autor zdjęcia :Katarzyna Król
SKŁADNIKI
(ilości proszę dostosować do własnych upodobań):
  • ser mozzarella
  • dojrzałe pomidory
  • świeża bazylia
  • oliwa 
  • pieprz
  • sól
Ser oraz pomidory pokroić i ułożyć na talerzu. Bazylię zmiksować z oliwą. Posolić do smaku. Umieścić na talerzu razem z serem i pomidorem. Całość skropić jeszcze oliwą, posypać pieprzem oraz udekorować całymi listkami bazylii.
SMACZNEGO
autor zdjęcia:Katarzyna Król

1 komentarz: