niedziela, 10 sierpnia 2014

Pasta z bobu - kanapkowa.

Pasta z bobu przygotowana z dodatkiem natki pietruszki i ziołowej oliwy jest wspaniałą propozycją na letnie kanapki.Wyjątkowo dobrze komponuje się w asyście jajka ugotowanego na twardo i pysznego chrupiącego pieczywa. Polecam!

Kasinkowe gotowanie...
SKŁADNIKI
wystarczające na sporą miseczkę:
  • 2 szklanki bobu
  • 7 łyżek ziołowej oliwy (lub zwykła oliwa+ząbek czosnku+ostra papryka)
  • pół małego pęczka natki
  • 5 łyżek prażonego słonecznika
  • 5 łyżek tartego sera typu parmezan
  • pieprz
Bób ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić i wyjąć z łupinek. Bób, oliwę,prażone pestki słonecznika  i natkę pietruszki zmiksować na gładką masę. Następnie dodać tarty ser oraz doprawić pieprzem do smaku.Pastę podawać ze świeżym pieczywem.
SMACZNEGO
Kasinkowe gotowanie...
Kasinkowe gotowanie...

1 komentarz: