piątek, 6 grudnia 2013

Pasta z sera pleśniowego i suszonych pomidorów. Dip na imprezę.

Dieta dietą a wspaniały żółty , aromatyczny serek pleśniowy kusił z lodówki... oj kusił skubaniec...
Cóż ... nie potrafiłam się oprzeć...i przerobiłam go na słoną pastę - wspaniałą jako przekąska na imprezę.
Podana z pełnoziarnistym pieczywem lub chlebkiem typu "pita" z pewnością znajdzie swoich zwolenników wśród piwoszy... ale nie tylko :)
autor zdjęcia: Katarzyna Król
SKŁADNIKI
Ser pleśniowy rozdrobnić widelcem razem z jogurtem. Dodać pokrojone w kawałki suszone pomidory oraz podprażone i posiekane drobno orzechy. Całość dokładnie wymieszać.
Podawać z pieczywem pełnoziarnistym, paluszkami typu crispini lub chlebkiem typu pita.
Opcjonalnie można pastę lekko doprawić pieprzem lub papryką, nie polecam soli - i bez niej pasta jest mocno słona :)
SMACZNEGO
autor zdjęcia: Katarzyna Król

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz