poniedziałek, 3 lutego 2014

Co trzy sery to nie jeden - zapiekana kanapka z trzema serami i suszonymi pomidorami.

Oto kanapka z trzema serami - wersja pieczona. Przekąska bardzo kaloryczna , ale za to smaczna - tym bardziej, że zawiera pyszny serek przywieziony spod samiuśkich Tater (ukłony dla Ani i Tomka) :) :)
autor zdjęcia: Katarzyna Król
SKŁADNIKI
(ilości wedle własnego uznania):
  • bułka z pestkami dyni
  • ser żółty Gouda
  • ser Oscypek
  • ser pleśniowy (u mnie Gorgonzola)
  • suszone pomidory
  • orzechy włoskie
Na przekrojonej bułce ułożyć wszystkie składniki: ser żółty, oscypek, suszone pomidory, ser pleśniowy i posiekane orzechy włoskie.
Kanapkę piec w rozgrzanym do około 200 stopni piecu przez około 3-4 minuty.
Pozdawać na gorąco.
SMACZNEGO
autor zdjęcia: Katarzyna Król

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz