autor zdjęcia:Katarzyna Król |
- 200 g naturalnego brązowego ryżu (dwie torebki)
- 100 g (mała puszka) kukurydzy konserwowej
- 5 dużych ogórków konserwowych
- 1 czerwona papryka
- 0,5 czerwonej cebuli
- 1 duży pomidor
- 1 marynowana (mała) ostra papryka chili
- 250 g żółtego sera
- 1 łyżeczka suszonej natki
- 1 łyżeczka suszonego koperku
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól i pieprz do smaku
Ogórki, paprykę i pomidory pokroić w kostkę. Dodać kukurydzę oraz drobno posiekaną cebulę i ostrą marynowaną papryczkę. Pokrojony w kostkę ser oraz suszone zioła. Następnie dodać zimny ryż, majonez i musztardę. Całość doprawić solą oraz pieprzem wedle uznania.
SMACZNEGO
autor zdjęcia:Katarzyna Król |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz