niedziela, 5 stycznia 2014

Sałatka wegetariańska z naturalnym brązowym ryżem.

Tym razem wymyślnego wstępu robiła nie będę. Sałatka jest łatwa w przygotowaniu i smaczna... a to chyba najważniejsze :)
autor zdjęcia:Katarzyna Król
SKŁADNIKI:
  • 200 g naturalnego brązowego ryżu (dwie torebki)
  • 100 g (mała puszka) kukurydzy konserwowej
  • 5 dużych ogórków konserwowych
  • 1 czerwona papryka
  • 0,5 czerwonej cebuli
  • 1 duży pomidor
  • 1 marynowana (mała) ostra papryka chili
  • 250 g żółtego sera
  • 1 łyżeczka suszonej natki
  • 1 łyżeczka suszonego koperku
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól i pieprz do smaku
Ryż ugotować na sypko i wystudzić (czas gotowania naturalnego brązowego ryżu to około 30 minut).
Ogórki, paprykę i pomidory pokroić w kostkę. Dodać kukurydzę oraz drobno posiekaną cebulę i ostrą marynowaną papryczkę. Pokrojony w kostkę ser oraz suszone zioła. Następnie dodać zimny ryż, majonez i musztardę. Całość doprawić solą oraz pieprzem wedle uznania.

SMACZNEGO
autor zdjęcia:Katarzyna Król

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz