środa, 8 stycznia 2014

Lunch Box 01. Sałatka do pracy z gorgonzolą i orzechami.

Sałatki uwielbiam. Mogłabym jeść je na śniadanie, obiad i kolację :) Tego typu dania świetnie sprawdzają się jako lunch w pracy. Można je przygotować wieczorem, aby rano zabrać ze sobą do biura. Poniżej mój pomysł na sałatkę z gorgonzolą, suszonymi pomidorami i orzechami.
autor zdjęcia: KatarzynaKról
SKŁADNIKI
  • 2 garście roszponki
  • łyżka pestek słonecznika (uprażone wcześniej na patelni)
  • łyżka orzechów włoskich (uprażone wcześniej na patelni)
  • 30 g suszonych pomidorów
  • 1 pomidor
  • 40 g pikantnego sera pleśniowego Gorgonzola DOP
  • odrobina oliwy, w której marynowane były suszone pomidory
  • sól i pieprz do smaku
Roszponkę umyć i wysuszyć. Dodać do niej pestki słonecznika oraz orzechy (lekko pokruszone), suszone pomidory i pokrojonego w kostkę świeżego pomidora. Następnie kawałki sera pleśniowego.
Chwilę przed zjedzeniem sałatkę można pokropić odrobiną oliwy po pomidorach oraz doprawić do smaku.
SMACZNEGO
autor zdjęcia: Katarzyna Król

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz