Nie pamiętam już kiedy ostatnio jadłam takie domowe racuchy, a przecież są taką pyszną odmianą dla codziennych kanapek :)
autor zdjęcia: Katarzyna Król |
na około 20 niewielkich placków:
- 250g twarogu sernikowego
- 2 jajka
- 0,5 szklanki mleka
- 5 łyżek cukru
- 1 łyżka otrębów owsianych
- 6 pełnych łyżek mąki pszennej
- 2 łyżki oliwy
- 0,5 płaskiej łyżeczki sody
- 2 jabłka (lub więcej jeśli ktoś lubi)
- olej do smażenia
Dodać obrane, pokrojone w cienkie plasterki jabłka. Całość wymieszać raz jeszcze.
Niewielkie placuszki smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron (do zrumienienia). Po zdjęciu z patelni odsączyć nadmiar tłuszczu w papierowy ręcznik.
Podawać na ciepło lub na zimno. Posypane cukrem pudrem lub też niczym nie posypane :)
SMACZNEGO
autor zdjęcia: Katarzyna Król |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz