poniedziałek, 18 lutego 2013

Smażony panierowany serek Camembert.

Smażony w panierce z jajka i bułki tartej ser żółty znają chyba wszyscy. Podany na świeżej miękkiej kajzerce  - mimo, że bardzo kaloryczny ma wielu zwolenników. Ja jestem jednym z nich. Tym razem zastąpiłam jednak zwykły żółty ser serkiem Camembert. Przygotowałam go w formie koreczków.
Sami zobaczcie:
autor zdjęcia: Katarzyna Król
SKŁADNIKI:
wystarczające na 8 koreczków serowych:
  • jeden serek Camembert 
  • 8 winogron fioletowych (równie dobrze, o ile nie lepiej pasują zielone winogrona)
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • pierz i ewentualnie inne przyprawy 
  • odrobina oleju lub oliwy do smażenia
Myślę, że nie ma potrzeby abym opisywała  szczegółowo przygotowanie tej potrawy, bo jest to dla wszystkich oczywista oczywistość :)
Serek pokroić, obtoczyć w jajku z przyprawami i bułce tartej, usmażyć, nadziać na wykałaczkę, do kompletu dodać winogrono i .... GOTOWE :)
Jak mawiają: prostota ponad wszystko!!
SMACZNEGO
autor zdjęcia: Katarzyna Król

2 komentarze:

  1. Apetyczna przystawka. Świetnie nadaje się też na drugie śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń