Oto moja propozycja. Danie bezmięsne, w skład którego wchodzą aż cztery produkty bogate w ten drogocenny pierwiastek: szpinak, natka, pestki dyni oraz żółtko.
Potrawa jest smaczna , zdrowa i bardzo szybko się ją przygotowuje :) Polecam wszystkim przyszłym mamom!!!
Kasinkowe gotowanie... |
na dwie porcje:
- pół torebki makaronu typu nitki z pszenicy durum
- 2 łyżki masła
- 1/3 opakowania mrożonego, rozdrobnionego szpinaku
- pół dużego pęczka natki
- 2 małe ząbki czosnku
- garść pestek dyni
- 2 jajka
- sól i pieprz do smaku
Makaron podsmażyć na masełku do delikatnego zrumienienia. Dodać zamrożony szpinak i trzymać na ogniu do całkowitego rozmrożenia. Kolejno dodać posiekany w plasterki czosnek oraz pestki dyni. Całość ciągle mieszać i po około 2 minutach uzupełnić natką i jajkami. Mieszać do czasu ścięcia jajek. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać póki ciepłe!
SMACZNEGO
Kasinkowe gotowanie... |
Kasinkowe gotowanie... |
W sezonie skorzystałabym ze świeżego szpinaku, który ma jeszcze więcej witamin. Poza tym pyszota!
OdpowiedzUsuń