Mamy 2015 rok!!! Życzę Wam aby w tym roku spełniły się Wasze wszelkie marzenia (i te maleńkie i te ciut większe). Abyście w tym roku znaleźli więcej czasu na przyjemności i obfitujące w pyszne jedzonko spotkania w gronie rodziny i przyjaciół :)
Poniższa sałatka gościła ma moim Sylwestrowo-Noworocznym stole. Połączenie słonego sera ze łagodną słodyczą buraka i sosu miodowo-musztardowego to ciekawa propozycja na karnawałową przystawkę.
Kasinkowe gotowanie... |
na "imprezową miskę"
- opakowanie szpinaku baby
- opakowanie roszponki
- 2 duże buraki
- opakowanie sera koziego (typ feta solankowa)
- garść pestek dyni
- garść pestek słonecznika
- 3 łyżki musztardy stołowej
- 1 łyżka miodu
- sok z połowy cytryny
Pestki prażymy w piekarniku przy okazji pieczenie buraka lub osobno na patelni.
Sos miodowo musztardowy: musztarda +miód + sok z cytryny. Wszystko dobrze wymieszać.
Składniki w misce układamy warstwowo (nie mieszamy bo ser zabarwi się na czerwono od buraka). Ilość warstw wedle własnego uznania:
zielenina - burak - ser - nasiona - odrobina sosu
zielenina - burak - ser- nasiona - odrobina sosu
SMACZNEGO
Kasinkowe gotowanie... |
Kasinkowe gotowanie... |
Smaczne ;))
OdpowiedzUsuń