Kasinkowe gotowanie... |
na 2 porcje:
- pęczek zielonych szparagów
- odrobina oliwy do smażenia/grillowania
- kajzerka
- 2 jajka
- 2 żółtka
- 50g dobrego masła
- 3 łyżki soku z cytryny
- biały pieprz
- sól
Na patelni lub patelni grillowej rozgrzać odrobinę oliwy i ułożyć szparagi. Smażyć/ grillować około 4-5 minut.
W tym czasie przygotować również grzanki jajeczne: roztrzepać jajko i obtoczyć w nim kromki bułki. Następnie usmażyć na patelni (ja smażyłam razem ze szparagami) na rumiano z obu stron. Na koniec usmażyć jajko sadzone.
Szparagi podać polane obficie przygotowanym wcześniej sosem holenderskim, grzankami i jajkiem sadzonym.
SMACZNEGO
Kasinkowe gotowanie... |
Kasinkowe gotowanie... |
apetyczne zdjęcia
OdpowiedzUsuńŚwietny blog!
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie :)
Dopiero rozpoczynam swoją przygodę z blogowaniem, ale może któregoś dnia znajdziesz u mnie coś ciekawego!
www.paczekwkuchni.blogspot.com
Pozdrawiam!:)