Deserek , którego bazą jest naleśnik "na dwa" a sekretem pikanterii pewien tajemniczy dodatek...
Kasinkowe gotowanie... |
na około 6 porcji
- 2 jajka
- 2 szklanki (2x200ml) mleka 1,5%
- 2 szklanki mąki tortowej
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 2 szczypty cynamonu
- 2 szczypty kardamonu
- dżem wiśniowy (własnej roboty; przepis tu: Dżem wiśniowy - całe owoce.)
- pół małego opakowanie jogurtu typu greckiego
- płatki migdałów
Naleśnik przekroić na cztery i ułożyć w formę mini tortu przekładając dżemem wiśniowym. Na wierzch położyć łyżeczkę jogurtu i posypać podprażonymi płatkami migdałowymi.
SMACZNEGO
Kasinkowe gotowanie... |
Kasinkowe gotowanie... |
Wyglada pysznie :)
OdpowiedzUsuń