Kasinkowe gotowanie... |
na 4 porcje:
- 100 g ciasta knafeh (zamówiłam przez internet)
- 1 mały serek mascarpone
- 1 pomarańcza
- 1 tabliczka białej czekolady
- 8 owoców kumkwatu z zalewy cukrowej
- pół łyżeczki miodu
Ciasto podzielić na 4 części, ułożyć na pergaminie do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni około 5 minut (do zrumienienia) - wyjąć z pieca i przestudzić.
Serek mascarpone lekko miksować przez chwilkę na najmniejszych obrotach razem z 2 łyżkami soku z pomarańczy. Następnie powoli dodawać roztopioną i lekko przestudzoną białą czekoladę. Kolejno w masę wmieszać pokrojone w plasterki owoce kumkwatu. Całość schłodzić w lodówce.
Z reszty pomarańczy wydłubać środek i smażyć na patelni z odrobiną miodu - do uzyskania konsystencji marmolady.
Na ciasto ułożyć przygotowany wcześniej krem oraz posypać odrobiną ciasta. Podawać zawsze chłodny z marmoladą pomarańczową.
SMACZNEGO
Kasinkowe gotowanie... |
Kasinkowe gotowanie... |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz