Pasta z bobu przygotowana z dodatkiem natki pietruszki i ziołowej oliwy jest wspaniałą propozycją na letnie kanapki.Wyjątkowo dobrze komponuje się w asyście jajka ugotowanego na twardo i pysznego chrupiącego pieczywa. Polecam!
|
Kasinkowe gotowanie... |
|
SKŁADNIKI
wystarczające na sporą miseczkę:
- 2 szklanki bobu
- 7 łyżek ziołowej oliwy (lub zwykła oliwa+ząbek czosnku+ostra papryka)
- pół małego pęczka natki
- 5 łyżek prażonego słonecznika
- 5 łyżek tartego sera typu parmezan
- pieprz
Bób ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić i wyjąć z łupinek. Bób, oliwę,prażone pestki słonecznika i natkę pietruszki zmiksować na gładką masę. Następnie dodać tarty ser oraz doprawić pieprzem do smaku.Pastę podawać ze świeżym pieczywem.
SMACZNEGO
|
Kasinkowe gotowanie... |
|
Kasinkowe gotowanie... |
Pasta z bobu rządzi! :)
OdpowiedzUsuń