Nie przeciągając... życzę smacznego :)
autor zdjęcia: Katarzyna Król |
- 1 dorodny pstrąg (oskrobany i wypatroszony)
- sól
- 1 łyżeczka czarnego pieprzu
- pół cytryny
- ząbek czosnku
- 3 łyżki oliwy
- 3 pełne łyżki posiekanej natki
- 3 pełne łyżki posiekanego koperku
Wierzch ryby również doprawić , posypać odrobiną zieleniny oraz skropić oliwą.
Tak przygotowaną rybę piec w temperaturze 200 stopni około 30 minut. Pod koniec pieczenia włączyć grill i rybkę zrumienić.
Tak przygotowanego pstrąga proponuję podać z lekką sałatką z rukoli, kiełków słonecznika i pomidorków.
SMACZNEGO
autor zdjęcia: Katarzyna Król |
Pstrag jest u mnie na 1 - kulinarnym miejscu! Pod domem mamy gorska rzeczke, w ktorej zawsze tata mi lowil pstraga jak bylam mala... :)
OdpowiedzUsuńO jaaaaa! Uwielbiam ryby!
OdpowiedzUsuńMmmmmmniam! :)
OdpowiedzUsuń