Do niedawna używałam jedynie kaszy porcjowanej w woreczki, ale w efekcie zamiast sypkiej kaszy podawałam na talerzu brązową rozgotowaną breję. Teraz jest inaczej, a sposób na idealną kaszę gryczaną jest dziecinnie prosty!
autor zdjęcia: Katarzyna Król |
2 części wody na 1 część kaszy czyli: szklankę kaszy gotujemy w dwóch szklankach wody i analogicznie dwie szklanki kaszy w czterech szklankach wody... trzy kaszy w sześciu wody itd.
Lekko osoloną wodę zagotować a następnie wsypać do niej kaszę. Zmniejszyć ogień, przykryć garnek pokrywką i gotować (na naprawdę maleńkim ogniu) do chwili całkowitego wchłonięcia wody (trwa to około 20 minut).
Nic prostszego :)
autor zdjęcia: Katarzyna Król |
Pozdrowienia dla prowadzących stronkę. Bardzo fajna strona.
OdpowiedzUsuńGodna polecenia. Pozdrawiam!
Feel free to surf to my web blog - pozycjonowanie stron
Należę do kulinarnie leworęcznych ;) więc ogromnie jestem wdzięczna za takie "oczywiste oczywistości" :)
OdpowiedzUsuńCo zrobic, zeby niezbyt dobrze wyprazona kasza ugotowala sie na sypko?
OdpowiedzUsuńNie wolno mieszać. To bardzo ważne.
OdpowiedzUsuń