autor zdjęcia: Katarzyna Król |
SKŁADNIKI:
na 5 porcji
- płat ciasta francuskiego
- 5 parówek
- 5 plastrów sera żółtego
- 1 jajko
Każdą parówkę owijamy plasterkiem żółtego sera a następnie owijamy dokładnie kawałkiem francuskiego ciasta.
Na całej długości parówki robimy nacięcia na 3/4 głębokości (należy uważać by nie przeciąć do końca parówki), zawijamy w krążek i spinamy wykałaczką.
Całość smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy 25-30 minut w temperaturze 200 stopni.
SMACZNEGO
autor zdjęcia: Katarzyna Król |
brzmi dobrze, chyba jutro na śniadanie zjem takie coś ;)
OdpowiedzUsuńrobię identyczne, ale nie w tak pięknej formie :)
OdpowiedzUsuńCzęsto robię parówki w cieście francuskim, ale tradycyjnie zawijam.
OdpowiedzUsuńTwój krążek świetnie się prezentuje! :)
Pięknie wyglądają i bardzo kusząco :)
OdpowiedzUsuńMoje ulubione :) A w takiej formie wyglądają jeszcze bardziej apetycznie :)
OdpowiedzUsuńale fajne ! mają świetny wygląd, proste do zrobienia i pyszne, muszę zapamiętać :) zapraszam do mnie http://pysznekaprysy.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńLubię, szybkie danie imprezowe :). W tej formie bardzo mi się podoba.
OdpowiedzUsuń