autor zdjęcia: Katarzyna Król |
na 6 deserowych pucharków
- ok 300 g mrożonych wiśni bez pestek
- duże opakowanie herbatników (ok 250g)
- 2 małe śmietanki 36% (razem ok 400g)
- 2 płaskie łyżki cukru
- odrobina czekolady do dekoracji
Zatem zacznijmy od...ubicia na sztywno śmietany z cukrem a w następnej kolejności pokruszmy herbatniki (moja metoda: wkładam herbatniki do foliowej torebki, całość owijam ściereczką i...biorę w dłoń tłuczek do kotletów...hehehe co z nim dalej robię chyba nie muszę tłumaczyć).
Składniki układam w pucharkach w tej kolejności:
2/3 herbatników
2/3 śmietany
wiśnie mrożone
1/3 herbatników
1/3 śmietany
całość można posypać tarta czekoladą
Deser powinien odczekać jakiś czas aby wiśnie rozmarzły a herbatniki nasiąkły delikatnie wilgocią ze śmietanki.
Smakowało Wam...nie smakowało?? Wypowiedzi można zamieszczać w komentarzach :)
autor zdjęcia: Katarzyna Król |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz