autor zdjęcia: Katarzyna Król |
(6 sporych pucharków):
Podaję składniki z jakich tym razem zrobiłam deser. Nie mniej jednak można użyć innych owoców i w innych proporcjach. Polecam letnie owoce sezonowe :)
- mała puszka ananasa
- mała puszka brzoskwiń
- mała pomarańcza
- 3 mandarynki
- niewielka kiść czerwonych winogron
- średnie jabłko
- 1 duża śmietanka 30%
- 2 galaretki poziomkowe
Przekładamy do pucharków (dociskamy łyżką aby były ubite) i zalewamy odrobiną galaretki (aby ledwo pokryła wszystkie owoce - stosujemy zasadę "im mniej galaretki tym lepiej".)
Pucharki odstawiamy do zastygnięcia. Podajemy z ubitą na sztywno śmietaną.
Prawda, że łatwizna ??!
SMACZNEGO
autor zdjęcia: Katarzyna Król |
Hmmm... w lodówce mam jeszcze kilka porcji "owocków" i prawdę mówiąc chętnie zjadłabym choć troszkę, ale z racji na późną już godzinę muszę się powstrzymać :( Za to jutro zaszaleję :) :) :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz