Cóż ... nie potrafiłam się oprzeć...i przerobiłam go na słoną pastę - wspaniałą jako przekąska na imprezę.
Podana z pełnoziarnistym pieczywem lub chlebkiem typu "pita" z pewnością znajdzie swoich zwolenników wśród piwoszy... ale nie tylko :)
autor zdjęcia: Katarzyna Król |
- 100 g żółtego sera pleśniowego ( u mnie Złoty Lazur)
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- garść orzechów włoskich
- 5-6 połówek suszonych pomidorów. Przepis na wspaniałe suszone pomidory znajdziecie tu: Włoski pomysł na wspaniałe domowe suszone pomidory.
Podawać z pieczywem pełnoziarnistym, paluszkami typu crispini lub chlebkiem typu pita.
Opcjonalnie można pastę lekko doprawić pieprzem lub papryką, nie polecam soli - i bez niej pasta jest mocno słona :)
SMACZNEGO
autor zdjęcia: Katarzyna Król |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz