Kasza jaglana, pod względem dobroczynnych składników w niej zawartych, jest królową kasz! Niestety nadal niedoceniana niesłychanie rzadko gości na naszych stołach... a przecież może być wspaniałą bazą do pełnowartościowych, zdrowych i smacznych potraw.
|
Kasinkowe gotowanie... |
SKŁADNIKI
na dwie porcje obiadowe:
- 100g kaszy jaglanej
- brokuł
- 2 jajka
- duży pomidor malinowy
- łyżka oleju lnianego
- sól do smaku
Kaszę wypłukać w zimnej wodzie, namoczyć na 30 minut a następnie ugotować (2 części wody: 1 część kaszy) z brokułem i dodatkiem odrobiny soli. Po ugotowaniu wymieszać z pokrojonym jajkiem przygotowanym wcześniej na twardo i pomidorem. Posolić do smaku i skropić odrobiną oleju lnianego ewentualnie oliwy. Podawać natychmiast (na ciepło).
SMACZNEGO
|
Kasinkowe gotowanie... |
|
Kasinkowe gotowanie... |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz