Kasinkowe gotowanie... |
- 10 kwiatów cukinii
- 1 szklanka mleka
- 1 jajko
- szczypta soli
- około 8 łyżek pełnoziarnistej mąki orkiszowej
- mozzarella w zalewie
- 2 łyżki pestek (słonecznik+siemię lniane+sezam)
- olej do smażenia
Do miski wlać mleko, dodać jajko, sól i mąkę - wymieszać. Powinno powstać lejące ciasto trochę gęstsze od naleśnikowego.
Kwiaty napełnić kawałkami sera oraz odrobiną podprażonych wcześniej na suchej patelni pestek.
Obtoczyć w cieście i włożyć na gorący, głęboki olej. Smażyć kilka minut na rumiano. Nadmiar tłuszczu odsączyć w papierowe ręczniki.
Kwiaty podawać od razu. Najlepiej smakują z sałatką z suszonych pomidorów, pomidorów świeżych i zielonych oliwek.
SMACZNEGO
Kasinkowe gotowanie... |
Kasinkowe gotowanie... |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz